Hundpodden Vår Bästa Vän

Varför är apporteringslust så viktig för vissa hundar? Vad gör att vissa hundar älskar att bära och leka med föremål medan andra verkar helt ointresserade?
Finns det några hemligheter eller tekniker för att väcka hundens apporteringsinstinkt?
I veckkans avsnitt av dyker vi in i världen av apporteringslust och utforskar vad som gör det till en så spännande och viktig aktivitet för våra fyrbenta vänner.

Gästar gör instruktörerna Elsa Blomster och Lena Gunnarsson, författarna till böckerna "Apportering till vardag och fest" och "Valpträning till vardag och fest", samt grundarna av Klickerförlaget.
Elsa och Lena är experter inom apportering och delar med sig av sina kunskaper och lekfulla tips för att lära din hund att tycka om att plocka upp, gripa och hålla i olika objekt. Dessa färdigheter är centrala inom apporteringsträning och kan vara användbara i många situationer.

Vi kommer att utforska vad en apportering innebär och även diskutera vanliga missuppfattningar kring ämnet. Varför är det viktigt att lära hunden att apportera och hur kan det vara en användbar sysselsättning för både hund och ägare?Vi kommer också att undersöka varför vissa hundar är naturligt intresserade av apportering medan andra inte är det. Är det en ren rasfråga eller finns det andra faktorer som påverkar detta beteende?

Elsa och Lena kommer att dela med sig av tips, tricks och godsaker för att väcka hundens önskan att apportera, även om de inte har det naturligt. Vi kommer att utforska hur man leker in föremålsintresset och skapar en positiv och engagerande träning för hunden.

Slutligen kommer vi att diskutera det ultimata målet med att lära en hund apporteringsfärdigheter och hur detta kan berika hundens vardag och stärka relationen mellan hund och ägare.
Så sätt dig bekvämt och låt Elsa Blomster, Lena Gunnarsson och Hundpodden Vår Bästa Vän guida dig genom en spännande resa för att leka fram apporteringslusten hos din hund!

Utan dig, ingen podd!
Podden är inte låst bakom en betalvägg eftersom att jag vägrar gömma kunskap bakom betalväggar. För att alla, oavsett ekonomisk situation, ska få tillgång till VBV:s evidensbaserade samtal med fokus på relationen med Sveriges ledande hundexperter så utgår jag ifrån "pay what you want"-filosofin.

Ditt bidrag beskattar jag och gör att jag på heltid kan folkbilda hundsverige. 

SWISH 123 267 77 63

Eller bli månadsgivare på
Patreon.com/HundpoddenVBV 

 

 

Direct download: S_leker_du_fram_apporteringslusten.mp3
Category:general -- posted at: 1:01am BST