Hundpodden Vår Bästa Vän

I dagens avsnitt undersöker vi den viktiga kopplingen mellan smärta och beteende hos våra älskade hundar. Vi fokuserar på att upptäcka och behandla smärtbeteenden för att förbättra våra fyrbenta väns välbefinnande.

Vi inleder avsnittet med att diskutera hur smärta ofta förbises hos hundar och hur det kan samverka med beteendeproblem. Vi betonar att ingen hund bör behöva lida av obehandlad smärta, och vi vill öka medvetenheten kring detta genom att välkomna två experter i studion: Anastasia Milutinović Topalović som är hundbeteendeutredare, hundinstruktör och berikningsinstruktör från @paegentass (paegentass.se) och veterinären Malin Kihl (@clickervet.se) som driver och äger Kihls veterinärpraktik i Hörby.

Tillsammans ger Anastasia och Malin oss insikter om vilka beteenden som kan indikera smärta hos hundar och avslöjar vanliga myter om smärta. De delar också med sig av fallbeskrivningar och belyser sjukdomar som kan vara relevanta när det kommer till smärtbeteenden. Vi utforskar även hur smärta påverkar hundar på lång sikt, inklusive kopplingen mellan smärta och aggression.

I avsnittet får vi lära oss om olika beteenden som kan indikera smärta hos hundar och hur vi kan skilja dem från andra beteendeproblem. Anastasia och Malin reder ut vanliga missuppfattningar om smärta hos hundar och delar konkreta fall där smärtproblematik har missats.
Vi får också insikt i olika sjukdomar och tillstånd hos hundar som kan vara värda att nämna i samband med smärtbeteenden. Anastasia och Malin förklarar vad smärta är och vilka tecken vi kan observera hos hundar som tyder på att de upplever smärta. 
Vi utforskar även de potentiella långtidseffekterna av obehandlad smärta hos hundar och hur smärta kan påverka deras beteende och eventuell aggression. Vi diskuterar olika faktorer som kan påverka smärtupplevelsen hos hundar och får råd om hur vi som hundägare kan lindra smärta och förbättra deras välbefinnande.

Anastasia och Malin delar med sig av sina erfarenheter och beskriver olika sorters smärtbeteenden de har observerat hos hundar. De diskuterar även artros, en vanlig sjukdom hos hundar, och hur olika typer av smärta kan påverka hundens livskvalitet.
Avsnittet tar oss också igenom olika aspekter av smärta, inklusive faktisk smärta, förväntad smärta och minnen av smärta. 

Stötta Hundpodden VBV:s fortsatta överlevnad!
Jag är en stolt och naiv folkbildare inom hund som vägrar gömma kunskap bakom betalväggar, jag tror på "pay what you want"-filosofin och att podden måste vara gratis och tillgänglig för alla.

Ditt bidrag beskattar jag och gör att jag på heltid kan folkbilda hundsverige. 

SWISH 123 267 77 63

Eller bli månadsgivare på
Patreon.com/HundpoddenVBV 

Hjälp fler att hitta podden genom att betygssätta och recensera VBV i din poddapp!
📷 Instagram - @HundpoddenVBV
📷 Instagram - @Gurgin
⌨️ Facebook - Hundpodden Vår Bästa Vän

Direct download: Har_din_hund_ont_-_S_upptcker_och_behandlar_du_smrtbeteenden.mp3
Category:general -- posted at: 1:01am BST