Hundpodden Vår Bästa Vän

Vad gör era hundar som kanske betraktas som "bråkiga", "olydiga" eller konstiga av andra människor?

Detta avsnitt är en kärleksförklaring till våra fantastiska "olydiga" fyrbenta vänner och en påminnelse om att vi kan lära oss mycket genom att förstå deras naturliga beteende och behov. Vi tar oss tid att reflektera över vad det innebär när våra hundar betraktas som bråkiga eller konstiga av andra människor.

Med oss för att få oss att tänka annorlunda om den olydiga hunden är Anastasia Milutinović Topalović från @paegentass (paegentass.se). Anastasia är hundbeteendeutredare, hundinstruktör och berikningsinstruktör. Vi får höra Anastasias syn på hundars "olydighet" och varför hon ser det som något positivt och naturligt.

Vi börjar med att utforska den fascinerande varelsen som hunden är, fylld av instinkter, känslor och en medfödd längtan att utforska och förstå världen omkring sig. Vi belyser hundarnas rika arvsmassa av gener som har format deras beteende genom århundraden av domesticering och anpassning till människans sällskap Anastasia berättar om sitt eget uppskattande av hundars naturliga beteende, inklusive hoppande, skällande av glädje och "hundigt" uppförande. Hon delar med sig av hur detta beteende kan vara positivt och berikande för både hundar och deras ägare.

Vi utforskar också behovet av balans mellan att uppskatta hundars "olydighet" och att träna och forma deras beteende för att vara mer anpassat till vardagliga situationer. Avsnittet avslutas med Anastasias personliga upplevelser och erfarenheter. Hon delar med sig av situationer där hon har uppskattat och accepterat "olydigt" beteende hos hundar och hur det har bidragit till en positiv relation mellan hund och ägare.

Utan dig, ingen podd!
Podden är inte låst bakom en betalvägg eftersom att jag vägrar gömma kunskap bakom betalväggar. För att alla, oavsett ekonomisk situation, ska få tillgång till VBV:s evidensbaserade samtal med fokus på relationen med Sveriges ledande hundexperter så utgår jag ifrån "pay what you want"-filosofin.

Ditt bidrag beskattar jag och gör att jag på heltid kan folkbilda hundsverige. 

SWISH 123 267 77 63

Eller bli månadsgivare på
Patreon.com/HundpoddenVBV 

Hjälp fler att hitta podden genom att betygssätta och recensera VBV i din poddapp!
📷 Instagram - @HundpoddenVBV
📷 Instagram - @Gurgin
⌨️ Facebook - Hundpodden Vår Bästa Vän

Direct download: En_hyllning_till_vra_olydiga_fyrbenta_vnner.mp3
Category:general -- posted at: 1:01am BST