Hundpodden Vår Bästa Vän

Från att skapa en trygg miljö vid besök på hundsalongen till att förstå och svara på hundens behov och signaler, belyser detta avsnitt de nyckelfrågor som alla hundälskare bör känna till.

Veckans gäst Thess Welander, specialist på rädda hundar hos hundfrisören, delar med sig av viktiga aspekter av hanteringen både hemma och hos hundfrisören. Thess är utbildad hundbeteendeutredare, hundfrisör, hundmassör och hundinstruktör. Hon är lärare i "Harmonisk Hundsalong för hundfrisörer" och föreläser på både svenska och engelska om frivillig hantering och hundspråk i frisöryrket. Hon har arbetat med stressade och rädda hundar sedan 2002. Under sin utbildning till hundmassör kom hon i kontakt med frivillig hantering och myntade begreppet "ombörjare", där hon hjälper hundar att skapa nya positiva erfarenheter, främst inom pälsvård och hantering av oönskat beteende.

I det här avsnittet delar Thess sina tekniker och strategier för att skapa en positiv upplevelse för hundar under besök hos hundfrisören. Vi undersöker frekvensen av hundhantering per vecka och vilka områden på hundens kropp som kan vara extra känsliga, hundars beteende och känslor vid hundfrisörbesök, samt hur ägare och professionella kan skapa en tryggare miljö.

💚 Varje gång du ger din hund klimatsmart, djurvänlig och näringsriktig kost från Vecanis så stöttar du podden 💚

Vecanis är den enda leverantören som erbjuder 100% växtbaserat foder, godis och tuggisar med ett lägre ekologiskt fotavtryck. Varje köp hos www.Vecanis.se stöttar inte bara din hunds hälsa utan även vår planet, djuren och Hundpodden Vår Bästa Vän.

Stötta Hundpodden VBV:s fortsatta överlevnad!
Jag är en stolt och naiv folkbildare inom hund som vägrar gömma kunskap bakom betalväggar, jag tror på "pay what you want"-filosofin och att podden måste vara gratis och tillgänglig för alla.

💌 SWISH
123 267 77 63

Eller bli månadsgivare på: 
💌 Patreon.com/HundpoddenVBV

Direct download: Att_lyssna_pa_svansen_hos_hundfrisoren_-_Signaler_bortom_borsten_.mp3
Category:general -- posted at: 1:00am BST

1