Hundpodden Vår Bästa Vän

Hur sörjer en hund? Och över vad? Detta avsnittet handlar om hur man bäst hjälper en hund att hantera sorg, stora som små, från att en annan hund i hushållet går bort till att favoritleksaken blir stulen.

Detta avsnitt är en känslomässig och tankeväckande resa genom hundens känsloliv som ger lyssnarna en djupare förståelse för hur vi kan stötta våra hundar när de behöver oss som mest.

Thess Welander, mångfacetterad hundbeteendeutredare, hundfrisör, hundmassör och hundinstruktör, guidar oss genom hundars reaktioner på förlust och separation. Thess delar sin djupa förståelse för hundens psykologi och erfarenheter av att arbeta med hundar i svåra tider. Vi får lära oss om hur hundar sörjer förlusten av en familjemedlem och hur smärtan kan manifestera sig i beteendeförändringar som depression och aptitlöshet. Mindre förluster, som att bli lämnad ensam eller när favoritleksaken går sönder, diskuteras också.

🔹 Vilka beteendemönster visar hundar när de sörjer en nära kamrat eller familjemedlem?
🔹 Hur skiljer man mellan vanlig sorg och allvarligare emotionella problem hos hundar?
🔹 Vilka åtgärder kan ägare vidta för att hjälpa sin hund att hantera sorg efter en förlust?
🔹 Hur hjälper man hunden att förstå och acceptera förlusten av en kamrat?
🔹 Hur uppmuntrar man en sörjande hund att engagera sig i aktiviteter och sociala interaktioner för att främja deras välbefinnande?

💚 Varje gång du ger din hund klimatsmart, djurvänlig och näringsriktig kost från Vecanis så stöttar du podden 💚

Vecanis är den enda leverantören som erbjuder 100% växtbaserat foder, godis och tuggisar med ett lägre ekologiskt fotavtryck. Varje köp hos www.Vecanis.se stöttar inte bara din hunds hälsa utan även vår planet, djuren och Hundpodden Vår Bästa Vän.

Stötta Hundpodden VBV:s fortsatta överlevnad!
Jag är en stolt och naiv folkbildare inom hund som vägrar gömma kunskap bakom betalväggar, jag tror på "pay what you want"-filosofin och att podden måste vara gratis och tillgänglig för alla.

💌 SWISH
123 267 77 63

Eller bli månadsgivare på: 
💌 Patreon.com/HundpoddenVBV

Direct download: Att_forsta_sorg_hos_hund.mp3
Category:general -- posted at: 1:00am BST

Lyssnaren Julia som delar sitt liv med omplaceringshunden Pinch coachas i det här avsnittet av hundpsykologen Sandra Tigerlind. Trots Pinchs charm och unika personlighet stöter Julia på beteendeproblem, inklusive problematiskt bitsbeteende. För Julia, som hanterar ADHD, har hundens utmaningar ibland förvärrat perioder av depression och stress, vilket påverkar hennes förmåga att njuta av sociala aktiviteter och resor, något hon innerligt önskar.

I avsnittet diskuteras Julias inre konflikt och beslutsångest kring att eventuellt omplacera Pinch. Hon drömmer om att hitta rätt matchning för Pinch samtidigt som hon söker efter en hund som bättre passar hennes livsstil och behov.

Sandra Tigerlind, hundpsykolog och grundare av Black Dog Foundation, delar sin expertis och coachar Julia genom denna utmanande tid. Sandra specialiserar sig på rädda, traumatiserade och osäkra hundar, och ger värdefulla insikter och strategier för att hjälpa Julia och Pinch hitta en balanserad väg framåt.

💚 Stötta podden samtidigt som du ger din hund näringsmässigt komplett och balanserad mat från Vecanis! 💚

Vecanis är ensamma med att erbjuda 100% växtbaserat foder, godis och tuggisar med lägre tassavtryck. Varje köp hos www.Vecanis.se stöttar inte bara din hunds hälsa utan även vår jord, djuren och Hundpodden Vår Bästa Vän.

Podden är inte låst bakom en betalvägg eftersom vi vägrar gömma kunskap bakom betalväggar. För att alla, oavsett ekonomisk situation, ska få tillgång till VBV
samtal med Sveriges ledande hundexperter utgår vi ifrån ”pay what you want”-filosofin.

💌 SWISH 123 267 77 63 💌 Patreon.com/HundpoddenVBV

Direct download: Ska_jag_omplacera_eller_inte_-_Hundpsykologen_coachar_lyssnare.mp3
Category:general -- posted at: 1:00am BST

Hur hanterar man sin hund när den plötsligt blir en "galenpanna"? Veckans gäst, Lena Gunnarsson, erfaren hundtränare och författare, beskriver detta tillstånd och hjälper oss att förstå och hantera det på bästa sätt.

I veckans avsnitt utforskar vi orsakerna bakom detta beteende och hur du som hundägare kan träna och stödja din hund.

Några frågor jag ställer:
🔹 Vilka är de vanligaste orsakerna till att hundar utvecklar "galenpannan" och hur kan vi som ägare börja identifiera och hantera dessa beteenden?
🔹 Kan du dela med dig av några konkreta metoder för att hjälpa hundar att växla mellan hög och låg aktivitetsnivå?
🔹 Hur kan vi använda fokusövningar för att hjälpa våra hundar att varva ner och upprätthålla lugn i olika situationer?
🔹 Vilka strategier rekommenderar du för att hantera störningar under träning och hur kan vi träna våra hundar för att behålla fokus trots yttre distraktioner?
🔹 För hundar som har svårt att arbeta när andra hundar är närvarande, vilka metoder och övningar skulle du rekommendera för att bygga upp deras självkontroll och fokus i sådana situationer?

Vi diskuterar praktiska strategier för att reglera hundens aktivitetsnivå, bibehålla fokus och lugn, samt vikten av att anpassa träningen efter hundens individuella behov. Lena delar också med sig av tips för att hantera störningar och stress.

Vill du stötta podden och samtidigt ge din hund näringsmässigt komplett och balanserad mat? Då är Vecanis, Sveriges största veganska hundwebshop, svaret.

Vecanis erbjuder 100% växtbaserat foder, godis och tuggisar med ett mindre miljöavtryck. Perfekt för allergiska hundar! När du matar din hund med Vecanis, matar du också Hundsverige med kunskapsbaserade samtal från Sveriges största hundexperter.

Ditt bidrag beskattar vi och det gör att vi på heltid kan folkbilda Hundsverige.

SWISH 123 267 77 63

Eller bli månadsgivare på
Patreon.com/HundpoddenVBV

www.Vecanis.se

Direct download: Hantera_Galenpannan_-_Tips_och_metoder_for_att_forsta_din_hund_battre.mp3
Category:general -- posted at: 1:00am BST

I veckans avsnitt utforskar vi beteendeförändring hos hundar och hur du kan uppnå framgång även utan att träna perfekt.

Från att avmystifiera vanliga missuppfattningar bland hundägare till att dela inspirerande exempel på små förändringar med stor inverkan på hundars beteende, tar Milene oss med på en resa genom belöningsbaserade metoder och positiv förstärkning.

Gästar gör Milene Wallin, certifierad beteendeutredare från Braver Dogs, som delar med sig av sin kunskap och erfarenhet inom området.

Jag ställer frågor som:
🔹 Varför är det viktigt för hundägare att förstå att de inte behöver träna perfekt för att få resultat när det gäller beteendeförändring hos sina hundar?
🔹 Vilka vanliga missuppfattningar ser du hos hundägare när det gäller att uppnå beteendeförändring hos sina hundar?
🔹 Hur kan hundägare integrera belöningsbaserade metoder och positiv förstärkning i sin träning för att främja beteendeförändring?
🔹 Vilka tips och råd har du för hundägare som kanske känner sig överväldigade av tanken på att träna sin hund och behöver lite extra motivation för att komma igång?

💚 Stötta podden och ge din hund näring från Vecanis för en välbefinnande och balanserad kost! 💚

Vecanis är den enda leverantören som erbjuder 100% växtbaserat foder, godis och tuggisar med ett lägre ekologiskt fotavtryck. Varje köp hos www.Vecanis.se stöttar inte bara din hunds hälsa utan även vår planet, djuren och Hundpodden Vår Bästa Vän.

Podden är tillgänglig för alla och är inte låst bakom en betalvägg. Vi tror på att dela kunskap fritt och tillämpar därför en "betala vad du vill"-filosofi på våra avsnitt.

💌 SWISH 123 267 77 63 💌 Patreon.com/HundpoddenVBV

 
Direct download: Det_har_behover_du_verkligen_veta_om_beteendeforandring.mp3
Category:general -- posted at: 1:00am BST

1