Hundpodden Vår Bästa Vän

Det är mycket som händer under det första, spännande och omtumlande halvåret med valpen. I det femte avsnittet av Köpahundpodden pratar programledarna Maria och Gurgîn och deras gäster om valpens utveckling, hur man bygger en god relation med hunden och vad man bör tänka på under den första tiden tillsammans. Med i studion är hundkonsult Eva Bodfäldt och Helen Gifting, lärare på Svenska Brukshundklubben.


Vad ska man tänka på när man äntligen hämtar hem sin efterlängtade valp? Hur går det egentligen till och vad är bra att ha koll på? På plats i studion finns som programledarna Maria och Gurgîn och deras gäster, uppfödare Birgitta Bernhed och Åsa Blomqvist från den juridiska avdelningen på Svenska Kennelklubbens kansli. Tillsammans pratar de om hur man valpsäkrar hemmet, om att skriva avtal, vaccinationer, hälsotester och mycket mer.


För många hundägare blir uppfödaren ett stöd genom hela hundens liv, någon du kan vända dig till med vardagsfrågorna. Därför är det viktigt att välja en uppfödare som du känner förtroende för. I det här avsnittet pratar programledarna Maria och Gurgîn om vem som räknas som uppfödare, hur man hittar rätt uppfödare, vilka krav man kan ställa och om hur man bäddar för en bra relation. Till sin hjälp har de juristen Fredrik Bruno och uppfödaren Helena Sirén som båda arbetar på Svenska Kennelklubbens juridiska avdelning. 

Direct download: Avsnitt_3_Valja_ratt_uppfodare.mp3
Category:general -- posted at: 1:36pm BST

När du har bestämt dig för att köpa hund är det dags att komma fram till vilken hundras som bäst passar dig bäst. Programledarna Maria och Gurgîn gästas av författaren Åsa Lindholm som pratar om olika hundrastyper, vikten av att välja ras med omsorg och tips kring hur du bör tänka. Du hör också etologen Per Jensen berätta om hundens ursprung och historia.


Att bli med hund innebär att man får en ny familjemedlem som blir en följeslagare för livet. I det första avsnittet av Köpahundpodden som görs i samarbete mellan Svenska Kennelklubben och Hundpodden Vår Bästa Vän pratar programledarna Maria och Gurgîn med gäster om den härliga vardagen med hund, hur livet förändras och hur man får ihop hundliv med sysselsättning och barn. Gäster i studion är etologen Ingrid Tapper, gladiatorn och uppfödaren Cecilia ”Amazon” Benjaminsson och Therese Dahlgren, uppfödare och mamma. 


1