Hundpodden Vår Bästa Vän

[I betalt samarbete med Best Friend]

Vill du veta varför vissa hundar blir fixerade vid objekt och hur det påverkar dem? Skulle du vilja veta hur du kan hjälpa din fyrbenta vän att bygga en sundare relation till sina favoritobjekt?

Välkommen till detta avsnitt där vi fokuserar på att hjälpa våra hundar att utveckla en sund relation till objekt. Att hantera stark fixering vid specifika föremål kan vara en utmaning, men det finns sätt att främja en balanserad och hälsosam inställning till objekt.  
I detta avsnitt samtalar vi om detta med veckans expert, hundpsykologen och berikningsexperten Linda Atmer, och med mig har jag återigen min hundnördssidekick, Johanna Borg, matte till labradoren Chase och ansvarar för Best Friends produktsortiment i Sverige. Tillsammans utforskar vi de djupa sambanden mellan hundars objektfixering, deras känslomässiga välbefinnande och sociala interaktioner.

Tillsammans med Linda utforskar vi följande centrala frågor om hundars objektfixering:
Var går gränsen mellan att berika hunden med sin favorit leksak till att den blir objektfixerad?  Vad innebär det när en hund är objektfixerad och vilka faktorer driver detta beteende?
Hur påverkar objektfixering hundens beteende, välmående och sociala interaktioner?
Vilka leksaker passar bäst för objektfixerade hundar och när är det bäst att använda godis som belöning?
Kan resursförsvar kopplas till objektfixering och hur hanterar man detta?
Hur lär man en hund att acceptera närvaron av objekt som tidigare varit fixeringsföremål?
Vad är de vanligaste misstagen hundägare gör när de försöker hantera objektfixering?

Utforska gärna Best Friends sortiment som finns tillgängligt i din dagligvaruhandel. Med över 50 års erfarenhet av att främja djurs välbefinnande erbjuder de anpassade produkter och verktyg som kan vara till hjälp på din väg.  

Så om du vill veta varför och hur du kan hjälpa din hund att frigöra sig från objektfixeringens grepp, är detta avsnittet du inte vill missa!

Direct download: Hantera_objektfixering_positivt_och_framgngsrikt_-_QA_med_Linda_Atmer.mp3
Category:general -- posted at: 1:01am BST